Vedr. fastelavnskostumer til børn, fastelavnskostumer til voksne og oprindelsen af fastelavnstøj

Ved forårstid skal jeg skynde mig med at opsnuse fastelavnskostumer til børn og enkelte gange tillige fastelavnskostumer til voksne, så fremt vi alle er indbudt til fastelavnsfejring, hvor såvel voksne som børn skal have fastelavnstøj på. Kreative mig skal straks indrømme, at jeg er begejstret for fastelavnstøj. Jeg bemærker kun at fastelavnskostumer til voksne ik er lige så almindeligt som fastelavnskostumer til børn er det.

Traditionen om at hoppe i fastelavnstøj er faktuelt ikke helt ny, hvis I altså ikk kendte til det på forhånd Tidligere var der normale fastelavnskostumer til voksne, hvor det var udbredt at benytte fastelavnstøj til at drive ånderne ud af byerne. Og fastelavnskostumer til børn var faktisk først anvendt for ikke så mange årtier siden. Nede sydpå er fastelavnskostumer til voksne stadig det mest typiske i lande som for eksempel Portugal, Spanien og Italien med maskeradefester og fastelavnstøj til fester og parader.

Skal I anvende fastelavnstøj, så kan jeg slå et slag for kostumebiksen Dramashop.dk. De forhandler fastelavnskostumer til børn men også mange fastelavnskostumer til voksne. Biksens fastelavnstøjssortiment er fortræffelig. Så det er bare at go nuts når børnene beder om nye fastelavnskostumer til børn, eller såfremt du måske selv skal finde fastelavnskostumer til voksne til øhm fastelavn og/eller temafest måske.